Categorii

Instructiunile de utilizare sunt valabile pentru toate produsele de pe site. Daca exista particularitati acestea vor fi mentionate in pagina produsului respectiv.

 

Baterii

 

Bateriile li-polimer nu se formateaza si nu trebuiesc trecute obligatoriu prin cicluri complete si repetate de incarcare-descarcare. De asemenea bateriile pot fi reincarcate oricand indiferent de starea de incarcare, fara nici un pericol, tehnologia li-polimer nu prezinta efect de memorie.

In momentul achizitiei acestea sunt incarcate cca. 20% din capacitate si pot fi folosite normal.

Functia de pornire/oprire a bateriei se utilizeaza apasand succesiv de 5 ori pe butonul bateriei intr-un interval cat mai scurt de timp. In acest fel se poate preveni activarea accidentala in buzunar.

Bateriile comercializate de noi au un indicator luminos care semnalizeaza starea de functionare a bateriei. Daca acesta clipeste repetat timp de 10sec in momentul activarii inseamna ca bateria este descarcata si trebuie reincarcata.

Unele baterii au temporizare pentru a preveni activarea accidentala sau activarea cu o durata de timp prea lunga si nu inseamna descarcarea bateriei. Acest lucru este semnalizat prin clipirea indicatorului timp de 4-5 secunde si inseamna ca s-a atins limita de temporizare. O activare ulterioara decurge normal.

 

 

Incarcarea bateriilor

 

Incarcarea se face prin insurubarea bateriei in incarcator la cele de tip eGo sau prin conectarea cu mufa micro-USB. Va recomandam sa nu folositi forta excesiva la insurubare, acest lucru nu face decat sa conduca la deteriorarea prematura a contactelor si stricarea bateriei. La insurubarea in incarcator, in momentul in care bateria face contact indicatorul luminos al bateriei clipeste repetat timp de cca. 5 secunde.

Incarcare baterie eGo/eGo-T/eGo-C

In timpul incarcarii LED-ul are culoarea rosie, la sfarsitul incarcarii sau fara baterie conectata culoarea este verde.

Inainte de incarcare recomandam sa curatati bine conectorul bateriei cu un servetel pentru a indeparta orice eventuale depuneri. Aceasta operatiune asigura un contact mai bun in incarcator si prelungeste viata bateriei.

Incarcarea este semnalizata prin indicatorul luminos rosu aflat pe incarcator. Terminarea procesului de incarcare este anuntata prin schimbarea culorii in verde sau albastru, in functie de model.

Utilizarea in timpul incarcarii prin mufa USB, mini-USB sau micro-USB poate duce la deteriorarea mufei din bateriei datorita socurilor (smulgerii, scaparii din mana, etc.). Deteriorarea mecanica a mufei nu este un defect acoperit de garantie!

 

Vaporizatorul

 

Vaporizatoarele (atomizoarele) sunt livrate de fabricanti umezite cu un lichid de protectie. Este indicat ca sa il suflati afara din vaporizator apoi sa montati un cartus incarcat cu lichid. Lasati sa se absoarba bine in vaporizator apoi sa incepeti sa il folositi.

La primele vaporizari atomizorul nu functioneaza inca la capacitatea normala, el isi revine treptat pe masura ce lichidul de protectie este inlocuit cu lichidul din cartus si poate dura intre 15min si 1 ora in functie de stilul de folosire.

 

Ca masura de intretinere a vaporizatorului recomandam ca in mod regulat, de obicei in fiecare seara sau inainte de a lua o pauza mai lunga de la folosire, sa indepartati cartusul, suflati bine vaporizatorul pentru a indeparta lichidul rezidual din el apoi montati la loc un cartus umplut proaspat. Nu lasati niciodata vaporizatorul sa se usuce (pe servetel sau la caldura excesiva) acest lucru ii afecteaza functionarea si scade calitatea vaporilor.

 

Un vaporizator defect se depisteaza daca atunci cand este montat pe baterie, la activarea acesteia (semnalizata luminos) nu produce vapori. Este timpul sa il inlocuiti. Recomandam sa aveti mereu unul de rezerva cu dumneavoastra.

 

 

Incarcatorul

 

Va oferim doar incarcatoare cu alimentare prin mufa USB. Motivul acestei alegeri este faptul ca cele cu mufa USB sunt mai rapide decat cele de casa (priza) iar conectorul USB este la ora actuala mai raspandit si se gaseste mult mai usor ca o priza. De asemenea este mai usor ca greutate si mai comod de tinut la indemana.

Procesul de incarcare este semnalizat prin culoarea rosie a indicatorului luminos. Acesta se schimba in verde (sau albastru in functie de model) la sfarsitul incarcarii.

 

 

Precautii

 

Nu lasati niciodata vaporizatoarele la indemana copiilor!
Contin piese mici ce poti fi inghitite usor. Nicotina este o substanta toxica la inghitire.

Evitati pe cat posibil socurile mecanice (prin scapare pe suprafete dure sau insurubare fortata) asupra componentelor.
In cazul lovirii, va rugam sa va asigurati ca nu sunt deteriorate componentele si ca lichidul nu a scapat din vaporizator.

 

Daca doriti sa stocati produsul pentru o perioada mai lunga de timp:
- incarcati toate bateriile
- o data la cateva saptamani (4-6) verificati ca bateriile sa fie incarcate, urmarind martorul luminos, daca este cazul le incarcati
- adaugati 2-3 picaturi de lichid in vaporizatoare si asezati-le intr-o punguta sau recipient inchis ermetic
- nu stocati niciodata vaporizatoarele insurubate pe baterii
- inainte de reluarea folosintei reincarcati bateriile si suflati bine vaporizatoarele

 

 

Informatii lichide

Nicotina este o substanta toxica la ingerare! Nu lasati vaporizatoarele nesupravegheate in preajma copiilor sau a animalelor de casa.
Utilizarea vaporizatoarelor personale de catre persoanele cu probleme ale aparatului cardio-vascular, femeile gravide sau cele care alapteaza este total contraindicata.

Studii recente au aratat ca se obtin valori infime de nicotina din aburul expirat si ca aburul nu prezinta un pericol.
Va rugam sa aveti totusi in vedere confortul persoanelor din jurul dvs.

 

Ingredientele lichidelor sunt:

- glicerina (0-80%)
- propilen glicolul (0-80%)
- apa distilata (0-20%)
- aroma (0-20%)
- nicotina (0-2%)